fbpx

Carl Loewen

Logo_Carl_Loewen_farbig-1


Carl Loewen er en af ​​de mest traditionelle og bedste tyske Riesling-producenter. Deres vinmark Laurentiuslay blev plantet før 1. verdenskrig, og er altså over 100 år gammel. Carl Loewen er også kendt for marken Maximin Herrenberg som blev plantet i 1896 og består af upodede vinstokke. Dette gør den til en af de ældste Riesling-vinmarker i verden med en meget begrænset produktion. Carl Loewen fermenterer deres most spontant uden forafkøling i store traditionelle fade til deres tørre Riesling og efterlader vinene i deres store fade indtil slutningen af ​​februar eller begyndelsen af ​​marts, før de filtreres og aftappes i marts-april.
I dag er det Karl Josef og Christopher Loewen, der med minimalt indgriben i vinkælderen og respekt for deres high-class terroir og vinstokke med en høj alder, som orienterer sig mod den traditionelle vinfremstilling og fortolker den på deres egen moderne måde.

‘’Dream­Team an der Mosel – Karl Josef und Christopher Loewen.’’ Sådan beskrev Falstaff samarbejdet mellem far og søn, da Carl Loewen i 2016 fik Falstaffs prestigefyldte pris ‘’Collection of the year.’’

Carl Loewen stammer helt tilbage fra 1803 og over de seneste tre generationer er jordarealerne vokset fra 1 ha til 15 ha. I dag drives vinproduktionen af Karl-Josef Loewen og hans søn Christopher. Vinmarkerne ligger i de 4 landsbyer, Leiwen, Longuich, Detzem og Thornich og mere end 50% af vinstokkene upodede (dvs. de gamle originale vinstokke) og aldersmæssigt er de mellem 60 -120 år gamle.

Der produceres en lang række kvalitetsvine på Rieslingdruen, hvor hovedparten er kvalificeret som Erste Lage og Grosses Gewächs.
I alt produceres kun omkring 125.000 flasker vin om året. Erste Lage og Grosses Gewächs vinene produceres i meget små mængder – ca. 1.300 – 3.000 flasker pr. label.

3 001
Fotograf DURST-2597
Velkommen Denne hjemmeside indeholder varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst om du er over 18 år gammel.