fbpx

Carl Loewen


Carl Loewen er en af ​​de mest traditionelle og bedste tyske Riesling-producenter. Deres vinmark Laurentiuslay blev plantet før 1. verdenskrig, og er altså over 100 år gammel. Carl Loewen er også kendt for marken Maximin Herrenberg som blev plantet i 1896 og består af upodede vinstokke. Dette gør den til en af de ældste Riesling-vinmarker i verden med en meget begrænset produktion. Carl Loewen fermenterer deres most spontant uden forafkøling i store traditionelle fade til deres tørre Riesling og efterlader vinene i deres store fade indtil slutningen af ​​februar eller begyndelsen af ​​marts, før de filtreres og aftappes i marts-april.
I dag er det Karl Josef og Christopher Loewen, der med minimalt indgriben i vinkælderen og respekt for deres high-class terroir og vinstokke med en høj alder, som orienterer sig mod den traditionelle vinfremstilling og fortolker den på deres egen moderne måde.

‘’Dream­Team an der Mosel – Karl Josef und Christopher Loewen.’’ Sådan beskrev Falstaff samarbejdet mellem far og søn, da Carl Loewen i 2016 fik Falstaffs prestigefyldte pris ‘’Collection of the year.’’

Carl Loewen stammer helt tilbage fra 1803 og over de seneste tre generationer er jordarealerne vokset fra 1 ha til 15 ha. I dag drives vinproduktionen af Karl-Josef Loewen og hans søn Christopher. Vinmarkerne ligger i de 4 landsbyer, Leiwen, Longuich, Detzem og Thornich og mere end 50% af vinstokkene upodede (dvs. de gamle originale vinstokke) og aldersmæssigt er de mellem 60 -120 år gamle. Vinmarken Herrenberg er en af de ældste i Mosel og stammer helt tilbage fra 1896.

Der produceres en lang række kvalitetsvine på Rieslingdruen, hvor hovedparten er kvalificeret som Erste Lage og Grosses Gewächs.
I alt produceres kun omkring 125.000 flasker vin om året.

Carl Loewen producerer i dag 12 forskellige vine og hos Vinselskabet Connaisseur har vi 8 forskellige af Carl Loewens fantastiske vine på lager.

 

Velkommen Denne hjemmeside indeholder varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst om du er over 18 år gammel.