fbpx

Domaine Parent

Dybde, kompleksitet, balance og en fantastisk historie – top vinproducent fra Bourgogne, der fremstiller virkelig udtryksfulde vine i traditionel burgundisk stil.

Domaine Parent ligger i Pommard, Bourgogne, og drives i dag af Anne Parent og hendes søster Catherine Fages-Parent. De repræsenterer 12. generation og opretholder en familietradition tilbage fra det 17. århundrede. De har nogle af de bedste vinmarker i Pommard. Alle druer høstes manuelt med hænderne, hvorefter hver drue inspiceres og sorteres visuelt. I mange år har Parent været orienteret mod en biodynamisk og organisk tilgang, og blev i 2013 certificeret økologisk (ECOCERT Certification).

En fantastisk historie
1787 – Etienne Parent var Thomas Jefferson’s (USA’s 3. præsident) personlige rådgiver og ven, og blev forløber for Bourgognes vineksport over Atlanterhavet.

I begyndelsen af ​​det 19. århundrede bosatte Claude Parent sig i Pommard og byggede Domaine Parent i 1803.
I 1947 begyndte Jacques Parent, dengang 19 år gammel, at arbejde med sin far Maxime. Han overtog derefter ledelsen af ​​Domaine Parent i 1953.
Domaine Parent var faktisk et af de første godser i Côte d’Or, der solgte al sin produktion til de bedste og mest prestigefyldte restauranter i både ind- og udland.
Jacques Parents videregav familieboet til sine to døtre Anne og Catherine i 1998.

Anne Parent er en af de mest respekterede og velkendte vinproducenter i hele Bourgogne. Hun er blandt andet berømt for at sige, at der ikke findes dårlige årgange, men at de store vinproducenter kan fremstille god vin hvert år – de bliver måske bare nødt til at producere mindre i de vanskelige år.

Anne Parent har mange ansvarsområder og har fået mange priser i vinbranchen:
• Grundlægger af foreningen Femmes et Vins de Bourgogne (Women and Wines of Burgundy)
• Præsident for den nationale sammenslutning kaldet “Femmes de vin” (Kvinder af vin)
• Fransk udenrigshandelsrådgiver
• Chevalier de l’ordre de la Légion d’honneur
• Chevalier du Tastevin
• Bailli de Pommard
• Medlem af “les Piliers Chablisiens”
• Æresmedlem af “la confrérie des Gouts Vin”

 

Velkommen Denne hjemmeside indeholder varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst om du er over 18 år gammel.