fbpx

Domenico Clerico

Domenico Clerico
Beliggende i hjertet af Barolo i Monforte d’Alba, har ejendommen Domenico Clerico lavet ikoniske vine siden 1976. Det hele startede med en lille gård med tilhørende 4 hektar jord, som Domenico arvede af sin far. Domenico begyndte dernæst at søge efter de bedste og uopdagede plots i Barolo. I 1977 købte han et plot i Bussia, efterfulgt af et plot i Ginestra, samt Mosconi i 1955. I dag kan vingården prale af i alt 21 ha vinmarker, inklusiv et nyere plot i Serralunga d’alba, der blev købt i 2005, hvorfra Domenico Clerico fremstiller sin ‘Aeroplanservaj’ Barolo.
Efter Domenicos død i 2017 styres Clerico af konen, Giuliana, samt Oscar Arrivabene, en talentfuld vinmager. Sammen sikrer Giuliana og Oscar arven efter Domenicos vision og omhyggelige vinfremstilling.
Domenico Clerico producerer Cru-Barolerne på enkeltmarkerne i Monforte d’Alba herunder Pajana (Ginestra), Ciabot Mentin (Ginestra) og Percristina (Mosconi), samt i Serralunga d’Alba med den berømte Aeroplanservaj.
Domenico Clerico laver i dag 9 forskellige vine – fra Dolcetto-druen, til Barbera over til Barolo-druen Nebbiolo.

Velkommen Denne hjemmeside indeholder varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst om du er over 18 år gammel.