fbpx

Fabbrica Pienza

Fabbrica ejes af et schweizisk ægtepar, Philippe and Tonie Bertherat, som har en stor passion for vin. Vinen produceres af Maurizio Saettini og Michele Corsi (Biondi Santis tidligere Cellarmaster) og resten af Fabbrica-teamet.

Fabbrica er certificeret producent af økologiske vine og der tænkes organisk og bæredygtigt ind overalt

  • håndtering af druer foregår pr. håndkraft
  • der opsamles og genbruges regnvand
  • al affald fra druerne fra produktionen benyttes som gødning i vinmarkerne
  • strøm leveres fra opsatte solceller
  • og benytter ikke sprøjtemidler
     

Vingården er meget utraditionel og ligner ikke den typiske vingård. Den er strømlignet og står næsten usynligt i mellem vinmarkerne. Vingårdens mursten er inspireret af de mursten som blandt andet bryder mange af de gamle bygninger i København. Og det er faktisk også i København, at Fabbrica har fået fremstillet og designet de mursten som bryder vingården i dag.
Den verdensberømte kunstner, Ugo Rondinone, som står bag flere store værker, blandt andet en af USA’s største landbaserede kunstinstallationer Seven Magic Mountains, og Moonrise East i San Fransisco, har designet alle de unikke og anderledes etikker på Fabbricas vinflasker. Derudover er han også manden bag den farverige skulptur som står foran Fabbricas vingård.

Vinmarkerne udgør 24 hektar og der fokuseres udelukkende på kvalitet fremfor kvantitet og i alt produceres der kun ca. 38.000 fl. pr. år og produktionen foregår via de nyeste teknologier.

Detaljerede jordundersøgelser har afsløret mange ligheder mellem terroiret fra Fabbrica og det nordlige Rhône i Frankrig. Nemlig en aktiv kalksten, lerjord, marine aflejringer (sand og skaller) og komprimerede klipper, der frigiver mineral- og mikroelementer, som alle giver potentialet for aromatiske og perfekt afbalancerede druer. Derfor produceres flere vine på såkaldte franske druer, bl.a. 100% syrah rødvin og en hvidvin på Vermentino, Viognier, Marsanna, Roussanne.

Velkommen Denne hjemmeside indeholder varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst om du er over 18 år gammel.